Esittely

Koulutettu homekoiraohjaaja Raija Gärding.

Toimialueena on Pohjois-Pohjanmaa, eli Oulu ja lähikunnat sekä Kainuu ja Lappi. Sopimuksesta koko Suomi ja Pohjois-Ruotsi. Meidät löydät myös facebookista, Instagramista sekä twitteristä.

Olen valmistunut homekoiraohjaajaksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta vuonna 2015. Koulutus sisälsi kattavat opinnot mikrobiologiasta, rakennustekniikasta sekä homekoiran koulutuksesta. Koirilleni on opetettu haistamaan ja ilmaisemaan yli 20 yleisintä rakenteessa kasvavaa kosteusvauriomikrobia sekä sädesieni.

Olen kouluttanut koiriani vuodesta 1988  noutajien rodunomaisiin kokeisiin sekä kilpaillut näissä lajeissa ansiokkaasti. Neljä noutajaa, sileäkarvaiset noutajat, Hoppu ja Vergi, sekä metsästyslinjaiset labradorit Rinksu ja Lögi toimivat yrityksessä homekoirina. Koiristani Hoppu, on tasotestattu homekoira. Vergi, Rinksu sekä Lögi ovat suorittaneet Suomen Homekoira yhdistyksen omavalvontaradan.

Hometutkimuksia teemme Oulun läänissä, Kainuussa sekä Lapissa. Toki myös koko Suomessa sopimuksen mukaan.

Olen päätoiminen ammattilainen vuodesta 2016 ja kokemuksia on kertynyt runsaasti vuosien varrella alasta.

Koirani ovat koulutettu samalla menetelmällä kuin viranomaisten huume,- raha ja -asekoirat, ja olenkin hakenut lisäoppia myös Suomen parhaimmilta virkakoiraohjaajilta. Kouluttaudumme säännöllisesti alan haasteisiin. Olen Suomen homekoirayhdistyksen jäsen vuodesta 2016 sekä hallituksen jäsen 2022-2023

kaikki, mitä haluat tietää homekoirista, voit lukea linkistä: https://www.senaatti.fi/kaikki-mita-olet-aina-halunnut-tietaa-homekoirista/

Hoppu
Allikon Tulen Voima
Sileäkarvainen noutaja
Kennelliiton sivuilla
Rinksu
Vesiketun Chili
Metsästyslinjainen labradori
Kennelliiton sivuilla
Vergi
Allikon Virkkunen
Sileäkarvainen noutaja
Kennelliiton sivuilla
Lögi
Metsäsuharin Huikea Haamu
Metsästyslinjainen labradori​
Kennelliiton sivuilla